Als fleet manager zoekt u naar een evenwicht tussen budget en milieu, tussen fiscaal aantrekkelijke en groene wagens. DATS 24 helpt u graag de firmawagens te vinden die bij u passen. Wist u bijvoorbeeld dat verkeers- en inschrijvingstaksen kunnen wegvallen als aan de juiste voorwaarden wordt voldaan?

CNG, rijden op aardgas

DATS 24 maakt al jaren de weg vrij voor rijden op aardgas, want CNG (Compressed Natural Gas) is de milieuvriendelijkste en goedkoopste fossiele brandstof van het moment. Ook heeft u met een CNG-wagen een groot rijbereik. Kortom, de ideale wagen voor al uw medewerkers. Ze rijden heel comfortabel zonder een andere rijstijl te vragen. Bovendien is er altijd een CNG-station in de buurt: momenteel tankt u al in meer dan 100 tankstations in België CNG.

Ontdek alles over CNG

Benzine

Heeft u medewerkers die minder dan 30.000 km per jaar afleggen? Hebben ze geen CNG-pomp binnen de 10 km van uw bedrijf of hun woonplaats? En is ook elektrisch rijden geen alternatief? Dan is benzine een goede keuze. Benzinewagens zijn ongeveer 1.500 euro goedkoper dan dezelfde wagen met een vergelijkbare dieselmotor. En de belasting ligt een stuk lager dan die van dieselmodellen.

Diesel

Leggen uw medewerkers dagelijks lange trajecten af? Heeft u bedrijfsvoertuigen in uw fleet? Dan kan diesel wel nog uw eerste keuze zijn.

Waterstof

Sinds 2009 heeft Colruyt Group al veel kennis en praktijkervaring opgedaan en zo belangrijke inzichten in waterstof ontwikkeld voor logistieke toepassingen. Met het eerste openbare waterstoftankstation van DATS 24 in Halle doet de groep nu ook ervaring op in waterstof als brandstof voor mobiliteit. Bovendien biedt een wagen op waterstof veel voordelen voor het milieu. Want deze stoot bijvoorbeeld geen CO2 uit.

Ontdek alles over rijden met waterstof

Elektrische fiets

Is het woon-werkverkeer van uw medewerkers kleiner dan 20 kilometer? Dan is een elektrische fiets een betrouwbaar en comfortabel vervoermiddel! Geen last meer van files, zonder inspanning de heuvel op en milieuvriendelijk!

Elektrisch rijden

Een elektrische wagen is een volwaardig alternatief wanneer uw medewerkers kunnen bijladen aan de laadpaal op het werk of aan een DATS 24-laadpaal vlakbij. Leggen uw medewerkers een kort woon-werktraject af en rijden ze vaak in het stadsverkeer? Dan is een elektrische wagen ideaal. Bovendien laadt u in een uitgebreid netwerk, want de Vlaamse regering voorziet tegen 2020 zo’n 2.500 openbare laadpalen.

Ontdek alles over elektrisch rijden