Kaartproblemen? Gegevens aanpassen? We helpen graag verder!

Hoe kunnen wij je verder helpen?

Brandstoffen

Wat is het verschil tussen hoog- en laagcalorisch gas?

Het verschil in gaskwaliteit is afhankelijk van de oorsprong van het aardgas. Aardgas dat ingevoerd wordt uit Nederland heeft een lagere calorische waarde dan aardgas dat ingevoerd wordt uit Zeebrugge. Dit verschil in calorische waarde vertaalt zich evenredig in de autonomie van uw voertuig. Daarom ook dat de prijs van laag- en hoogcalorisch gas volgens dezelfde verhouding verschilt. Meer informatie?
Neem hier een kijkje.
Waarom is er een prijsverschil voor CNG?

De calorische waarde van aardgas hangt in Belgiƫ af van de plaats waar u zich bevindt. Met 1 kg hoogcalorisch aardgas kan u verder rijden dan met 1 kg laagcalorisch gas. Daarom verschilt de prijs van gas ook afhankelijk van waar u zich bevindt.
Wat is het verschil tussen LPG en CNG?

LPG staat voor liquified petroleum gas en komt niet in de natuur voor. Het is een vloeibaar nevenproduct dat ontstaat bij de raffinage van aardolie. LPG is schoner en goedkoper dan bezine of diesel, maar is minder veilig, minder milieuvriendelijk en uiteindelijk ook minder voordelig. Aangezien aardgas lichter is dan lucht, mag u in Belgiƫ CNG-auto's in ondergrondse parkings parkeren. LPG daarentegen is zwaarder waardoor ondergronds parkeren niet is toegestaan.
Verkoopt DATS 24 wel kwaliteitsbrandstoffen?

Sinds de oprichting van DATS 24 in 1972, werd er nooit afgestapt van het principe van kwaliteitsbrandstoffen van bekende merken aan zeer lage prijzen. Deze kwaliteitsgarantie en de permanente kortingen in onze tankstations dragen tot op vandaag bij tot het succes van DATS 24. In alle DATS 24-tankstations tankt u kwaliteitsbrandstoffen aan zeer lage prijzen.