Z7_80C228K0N8NI70ANNC3NGF38F5
Z7_80C228K0N8NI70ANNC3NGF38Q3

Kaartproblemen? Gegevens aanpassen? We helpen graag verder!

Hoe kunnen wij je verder helpen?

Mijn laadpas

Ik wil mijn DATS 24-laadpas stopzetten.

Dat is jammer te horen. Je kan je laadpas stopzetten via deze link. De abonnementskost voor de komende maanden worden teruggestort naar je bankrekening.
Hoeveel kost een laadbeurt aan een DATS 24-laadpunt?

Met je DATS 24-laadpas laad je voor € 0,42/kWh aan de DATS 24-laadpalen (max. 22 kW) en € 0,68/kWh aan onze DATS 24-snelladers (hoger dan 22 kW). Laad je met je DATS 24-laadpas bij een andere aanbieder, dan vind je de toegepaste prijzen (incl. roamingkost) op ons Laadpas Platform. Daarnaast vragen we bij hernieuwing van bestaande contracten en voor nieuwe contracten een abonnementskost van € 1,99 per maand. Dit bedrag betaal je jaarlijks in één keer bij het vernieuwen of afsluiten van je abonnement.
Kan ik met mijn DATS 24-laadpas ook bij andere operatoren laden?

Jazeker! Je kan bij verschillende operatoren binnen Europa laden met de DATS 24-laadpas, bijvoorbeeld in Duitsland en Nederland. Zo heb je met onze laadpas toegang tot een internationaal, groeiend netwerk van zo'n 144.000 laadpunten. Met je DATS 24-laadpas laad je voor € 0,42/kWh aan de DATS 24-laadpalen (max. 22 kW) en € 0,68/kWh aan onze DATS 24-snelladers (hoger dan 22 kW). Laad je met je DATS 24-laadpas bij een andere aanbieder, dan vind je de toegepaste prijzen (incl. roamingkost) op ons Laadpas Platform. Elke operator is verantwoordelijk voor het onderhoud en de beschikbaarheid van zijn laadpunten.
Ik heb ergens een lagere kWh-prijs gezien?

Wij hebben geen laagste prijsgaratie, maar wel een van de laagste prijzen. De zogenaamde total cost (laadtarief + abonnementskost) ligt bij ons vaak lager dan bij onze concurrenten.
Kan ik met mijn Xtra-app of -kaart ook laden bij DATS 24?

Je kan met je Xtra-app of -kaart enkel diesel, benzine en CNG tanken in onze tankstations (met korting), Om gebruik te maken van onze laadpunten heb je een DATS 24-laadpas nodig. Alle info over de laadpas vind je hier.
De plaatsen voor elektrische wagens worden vaak ingenomen door auto’s die niet aan het laden zijn: wat is het nut van mijn laadpas dan

We vinden het heel spijtig dat je niet kon bijladen. Wij raden je aan dit te melden in de winkel. Zo kunnen ze de eigenaar van de foutgeparkeerde wagen oproepen via het intercomsysteem. We proberen iedereen die daar parkeert zonder elektrische wagen alvast zo goed mogelijk te sensibiliseren.
Waarom zijn de laadpalen bij sommige andere winkelketens gratis en bij Colruyt Group niet?

Elke winkelketen hanteert z’n eigen bedrijfsmodel. DATS 24 rekent een vaste prijs per kWh aan en vraagt een kleine abonnementskost van € 1,99 per maand. Zo betalen al onze klanten dezelfde, eerlijke prijs en worden de kosten bijvoorbeeld niet doorgerekend in de winkels. Je mag trouwens gerust zijn: we investeren in een kwalitatief laadaanbod en zetten sterk in om onze laadinfrastructuur op een duurzame manier uit te bouwen.
Wat zijn roamingkosten?

Roamingkosten zijn de kosten die aangerekend worden om de service tussen DATS 24 en een derde partij (in dit geval de andere aanbieder) mogelijk te maken. Het kan zijn dat er aan laadpalen van andere aanbieders een andere prijs toegepast wordt. Laad je met je DATS 24-laadpas bij een andere aanbieder, dan vind je de toegepaste prijzen (incl. roamingkost) op ons Laadpas Platform.
Waarom rekenen jullie roamingkosten aan bovenop de abonnementskost? Wat is het verschil tussen abonnementskosten en roamingkosten?

a. Een abonnementskost zorgt ervoor dat wij elke klant een overzicht kunnen bezorgen van zijn laadbeurten, toegang kunnen geven tot een portaal en vragen of opmerkingen over de laadpas kunnen beantwoorden.   b. Roamingkosten zijn de kosten die aangerekend worden om de service tussen DATS 24 en een derde partij (in dit geval de andere aanbieder) mogelijk te maken.
Ik kan niet laden zonder boodschappen te moeten doen. De slagbomen van de parking verhinderen mij om enkel te laden, anders wordt er een extra parkeerkost aangerekend.

Tot nu toe zijn onze laadpalen bedoeld voor winkelende klanten. Al hebben we goed nieuws voor je. We zijn volop aan het onderzoeken hoe we deze laadpalen ook toegankelijk kunnen maken voor niet-winkelende klanten en buurtbewoners tijdens en na de openingsuren.
Waarom betaalde ik bij een andere aanbieder meer dan € 0,42/kWh?

Het kan zijn dat er aan laadpalen van andere aanbieders een andere prijs toegepast wordt. Laad je met je DATS 24-laadpas bij een andere aanbieder, dan vind je de toegepaste prijzen (incl. roamingkost) op ons Laadpas Platform.