Propere tankstations? Daar zorgt Benjamin voor.

Benjamin werkt al 8 jaar als regiotechnieker bij DATS 24. Hij zorgt samen met zijn 14 andere collega’s voor tankstations die er steeds kraaknet bijliggen. Ook kleine defecten lost Benjamin in een handomdraai op. We spraken vroeg in de ochtend af in Sint-Truiden en liepen een dagje met hem mee.

8 u.

Benjamin is verantwoordelijk voor regio Limburg en onderhoudt zo’n 4 à 5 tankstations per dag. Dat verloopt steeds via een vast stramien dat hij doorheen de jaren heeft opgebouwd. “Ik controleer of de pompen en het bandenopblaassysteem perfect werken, poets dan de vloer van het tankstation en laat de pompen netjes blinken. Daarna leeg ik de vuilnisbakken en vul ik de papierrolletjes in de betaalterminal aan. Zo kan iedereen zijn afrekening altijd raadplegen.”

9 u.

“Dagelijks contact met mijn collega’s heb ik niet. Dit wordt wel ruimschoots goedgemaakt door het contact met de klanten op het tankstation. Ik ben van nature behulpzaam en sta dan ook steeds klaar voor mensen met vragen. Dat voegt toch een extra dimensie toe aan het werk.” Toch heerst er bij de regiotechniekers een hecht groepsgevoel. Ze helpen elkaar waar nodig en springen met plezier voor elkaar in wanneer er iemand ziek is. Tijdens gezamenlijke vergaderingen en opleidingen merk je dat er aan sfeer geen gebrek is.

12 u.

’s Middags is het tijd om ergens een boterhammetje te eten. “Ik mag het tijdstip zelf kiezen. Soms is dat al om 11 uur, soms pas om 13 uur.” Deze vrijheid vindt Benjamin een enorm pluspunt aan de job. “Ik vul mijn dagplanning zelf in, zolang mijn werk maar gedaan is. ‘s Middags parkeer ik mijn bestelwagen en eet ik rustig mijn boterhammen op. Op dat moment rust ik even uit want het werk kan soms wel fysiek vermoeiend zijn.”

15 u.

Er is onverwacht bezoek op het station. Benjamin woont zelf ook in Limburg, waardoor hij regelmatig bekende gezichten ziet tijdens de werkuren. Maar dit is met voorsprong het schattigste bezoek van de dag. “Dit is mijn zoontje, hij is samen op stap met zijn grootouders. Eén van de grootste voordelen van deze job is dat die zo makkelijk te combineren valt met een gezin. Je kan het allemaal op elkaar afstemmen. DATS 24 hecht daar wel belang aan. Net omdat mijn eigen waarden vaak overeenstemmen met die van DATS 24, doe ik mijn job zo graag.”

17 u.

“Rond 17 u. zit mijn dag er meestal op. Alleen wanneer we van ‘wacht’ zijn, kunnen we steeds opgebeld worden om problemen op te lossen. Zo dreigde er ooit eens een lantaarnpaal op een van onze tankstations te vallen. Dan moet je natuurlijk wel uitrukken.”

Benjamin praat honderduit over zijn job, tegelijk ligt zijn tempo redelijk hoog. Hij kent zijn taken en brengt alles snel en goed in orde. Nog een laatste papierrolletje vervangen en het is tijd om naar huis te gaan. Morgen weer een nieuwe dag!

Wil je meer lezen over hoe onze tankstations onderhouden worden? Lees hier snel verder.