Kan ik met mijn CNG-wagen op reis naar het buitenland?

Mijn oude auto is bijna aan vervanging toe en ik zou graag investeren in een duurzamer alternatief. Ik dacht aan een wagen op aardgas, maar er is toch iets wat mij tegenhoudt. We gaan elk jaar minstens twee keer op vakantie met de auto. Maar kan ik met een CNG-wagen ook in andere Europese landen tanken? Is het CNG-netwerk daar even uitgebreid?

Het antwoord van DATS 24: Het Europees CNG-netwerk breidt uit, op reis gaan naar het buitenland is zeker mogelijk.

Investeren in een duurzaam alternatief zoals een CNG-wagen moedigen wij alvast aan. Dat is heel wat beter voor het milieu! Met dit soort wagen kan je met een gerust hart naar het buitenland rijden. Naargelang je bestemming moet je je vakantie wel wat meer plannen. Stippel je reisroute op voorhand dus goed uit en hou er rekening mee dat je af en toe een kleine omweg zal moeten maken om je wagen vol te tanken. Zijn Italiƫ of Duitsland je favoriete bestemmingen? Dan zit je zeker goed, dat zijn namelijk de aardgaslanden bij uitstek. Frankrijk ijvert voor 500 extra stations, Duitsland gaat voor 1.100, maar ook in Spanje komen er 300 bij. In Italiƫ tank je CNG trouwens onder de naam "metano", in Duitsland moet je op zoek naar "Erdgas". Dankzij de nieuwe Europese brandstofetiketten kan je CNG ook herkennen door het CNG-etiket in de vorm van een diamant.

En mocht je niet onmiddellijk een CNG-tankstation tegenkomen, dan is er nog steeds geen reden tot paniek. Het grote voordeel van een wagen op aardgas is dat het een bifuel-wagen is. Wanneer de CNG-voorraad in je wagen op is, schakelt hij automatisch over op benzine. Op die manier zit je dus ook nooit met autonomiestress wanneer je lang onderweg bent.

Wil je je vakantie naar het buitenland met een CNG-wagen plannen? Bekijk dan de kaart met Europese CNG-stations.