Bram Decraene werkt bijna 5 jaar voor DATS 24 en 8 jaar voor Colruyt Group. Als sales development manager is zijn opdracht duidelijk: bedrijven bewust maken van duurzame alternatieven voor de klassieke bedrijfswagen. Afspraak in Hasselt tijdens de workshop “Verduurzaam je vloot, vermeerder je winst”, waar we Bram volgen om inzicht te krijgen in zijn job.

De auto maakt deel uit van onze mobiliteit, maar Bram wil professionals laten nadenken over de toepasbaarheid, de impact op het milieu en de financiële voordelen van duurzaam transport. “We kunnen het ons niet langer permitteren om te wachten op de Grote Oplossing. Ik wil mijn gesprekspartners laten inzien dat ze hier en nu het verschil kunnen maken!”

Bram liet tijdens de workshop in Hasselt fleetmanagers kennismaken met alternatieve voertuigen. Voor DATS 24 was dit de derde workshop met een garage, in dit geval Groep Delorge. Op deze manier brengen we garages en klanten in verbinding met elkaar omtrent duurzame mobiliteit.

Bram ontvangt de fleetmanagers in de garage van Delorge in Hasselt. “Ook al is het vroeg in de ochtend, toch kijk ik altijd uit naar dit moment … en niet alleen voor de koffiekoeken. Je leert mensen echt goed kennen tijdens zo’n ongedwongen momenten.”

Tijdens presentaties van Ward Martens (Eurofleet) en Bram Decraene krijgen de fleetmanagers theoretische uitleg omtrent duurzame alternatieven voor diesel en benzine. “De voordelen uitleggen is super, al gaat er niets boven de praktijk …”

“Garage Delorge had een schitterende route uitgestippeld voor de testritten. Langs een snelweg, vlakbij een bos, noem maar op. We reden afwisselend met elektrische wagens, CNG-wagens en een waterstofwagen. De deelnemers vonden het zichtbaar leuk om de theorie eigenhandig uit te testen.”

“Duurzaamheid is de rode draad van deze dag. Daarom staat er ook een rondleiding in Bio-Planet op het programma. Colruyt Group Academy Hasselt is achteraf de ideale plaats om lekker te tafelen en na te praten over de ervaringen.”

Wil je zelf ook graag meer te weten komen over duurzame mobiliteit en alternatieve voertuigen? Kom dan zeker ook eens langs op één van onze workshops!