De plaatsing van de 1ste laadpaal aan een OKay-buurtsupermarkt brengt het aantal laadpalen van DATS 24 op 100.

Bestuurders met een elektrische wagen laden hun wagen doorgaans thuis of op het werk. Daarnaast is het natuurlijk superhandig wanneer ze onderweg kunnen bijladen, bijvoorbeeld tijdens het winkelen. Vandaar dat DATS 24 inzet op het aanbieden van laadmogelijkheden op de parkings van Colruyt laagste Prijzen, Bio-Planet en nu dus ook OKay. De stroom waarmee de wagens geladen worden is 100% groene, Belgische stroom die geproduceerd wordt door onze collega’s van Eoly.

Als zo’n elektrische laadpaal zowel voor de winkel als voor de OKay-klant een meerwaarde blijkt, zullen mijn collega storemanagers deze dienstverlening op termijn ook kunnen aanbieden bij hun klanten.

Edith Gielen, storemanager van OKay Hoeselt, is alvast super tevreden dat nu ook hun klanten hun wagen kunnen bijladen: “In eerste instantie testen we het gebruik van deze laadpalen hier in Hoeselt. Zo gaan we na of onze klanten hier gebruik van maken en wat hun ervaring is. Als zo’n elektrische laadpaal zowel voor de winkel als voor de OKay-klant een meerwaarde blijkt, zullen mijn collega storemanagers deze dienstverlening op termijn ook kunnen aanbieden bij hun klanten.”

De uitbreiding van ons laadpalennetwerk is steeds rustig en beredeneerd maar vandaag schakelen we een versnelling hoger. Intussen merken we dat onze laadpalen een wezenlijke bijdrage bieden aan het milieu en klimaat: er werd reeds 70 megawatt bijgeladen via ongeveer 9.000 laadbeurten met een totale CO2-reductie van 18 ton.

Ook zin gekregen om je elektrische wagen aan één van onze 100 laadpalen te hangen? Ontdek hier hoe je je laadpas kan aanvragen.